اگر تا به حال با مرورگر کروم در محیط ویندوز 8 کار کرده باشید، شاید تیتر این خبر زیاد هم برای تان معنی خاصی نداشته باشد. در حال حاضر کروم مانند هر نرم افزار دیگری بر روی بستر ویندوز 8 قرار می گیرد، اما خبرها حاکی از در راه بودن یک سری تغییرات است. اگر در آینده ای نزدیک، در هنگام استفاده از مرورگر کروم حس کردید در محیط سیستم عامل کروم گشت و گذار می کنید، تعجب نکنید.
کروم در حالت عادی مانند سایر نرم افزارها، روی دسکتاپ ویندوز 8 اجرا می شود. اما به کمک امکانی که در ویندوز 8 تعبیه شده، می توان آن را طوری تنظیم کرد که در صفحه آغازین ویندوز و در حالت رابط کاربری مترو اجرا گردد (با انتخاب گزینه Relaunch Chrome in Windows 8 mode از منوی اصلی مرورگر). اما گوگل به این حالت نمایش فول اسکرین مرورگر خود اکتفا نکرده و در نظر دارد از رابط کاربری مترو بهترین استفاده را نموده و تجربه استفاده از سیستم عامل کروم را برای کاربران فراهم کند.
اگر این تغییر به حقیقت بپیوندد، شما با صفحه ای مشابه سیستم عامل کروم روبرو خواهید شد که مجموعه ای از اپلیکیشن های گوگل نظیر جیمیل، داکس، و یوتیوب در سمت چپ پایین نمایشگر ردیف شده باشند. در این محیط شما قادر خواهید بود چندین صفحه مرورگر را باز کرده و دقیقا مشابه محیط سیستم عامل کروم، با آنها کار کنید.
کاملا مشخص است گوگل چه چیزی در سر می پروراند. گوگل با ایجاد یک فضای مشابه سیستم عامل کروم، آن هم در قلب سیستم عامل ویندوز، تلاش می کند اکوسیستم اپلیکیشن های خود را بر ویندوز غالب کند.
هنوز مشخص نیست که این نسخه از مرورگر کروم چه زمانی به حالت پایدار رسیده و در دسترس عموم قرار می گیرد. اما به یقین، گوگل قصد جدی برای تحمیل اکوسیستم خود بر روی پلتفرم های دیگر دارد. شاید هم، این اقدام گوگل باعث شود کاربران بیش از پیش به اپلیکیشن ها و خدمات این شرکت در اکوسیستم کروم (حتی بر روی پلتفرم های رقبا)، وابسته شده و عادت کنند.
اگر مطالب نگهبان را پیگیری می کنید، حتماً می دانید که تعداد بدافزارهای بسترهای موبایل به سرعت در حال رشد است و کم یا بیش هر کدام تا حدی و به نحوی با این مشکل دست به گریبانند.
هر کس راه حلی برای مقابله پیشنهاد می کند ولی در این بین ایده شرکت Kaprica Security متفاوت تر از بقیه و جالب به نظر می رسد: شارژر تلفن با نام Skorpion. همان طور که متوجه شدید اسکورپیون در واقع یک شارژر است که حین عملیات شارژِ باتری به شناسایی بدافزارهای موجود در تلفن هوشمند می پردازد.
این دستگاه به محض اتصال به تلفن شروع به اسکن سیستم عامل می کند تا بدافزارها و روت کیت های آلوده را بیابد و نتیجه اسکن را با چراغ LED به نشانه مثبت یا منفی بودن وجود بدافزار اعلام می کند.
مدیر عامل شرکت در توضیح دستگاه جدید گفته که عملیات اسکن بدون ایجاد بار اضافی روی حافظه و پردازنده دستگاه انجام می گیرد تا به خوبی نقاط ضعف هویدا شود. او که دستگاه شرکتش را وسیله ای کارا در برابر رشد افسار گسیخته اپلیکیشن های آلوده می داند، معتقد است وارسی از بیرون کمک می کند جزئی ترین اشکالات هم نمایان شوند و هیچ بدافزاری از قلم نیفتد.
اسکورپیون در سال جاری با قیمت ۶۵ دلار به بازار می آید. البته برای استفاده از قابلیت ها و هشدارهای آن ماهانه ۳ تا ۴ دلار دیگر هم باید پرداخت. فعلاً حرفی از این که شارژر/ضد بدافزار جدید از کدام تلفن ها پشتیبانی می کند زده نشده ولی مدیر عامل شرکت به طور کلی اشاره کرده که دو سیستم عامل اندروید و ویندوز فون تحت پوشش آن خواهند بود.
نظر شما درباره این دستگاه چیست؟ قطعاً پیش از این هم دستگاه های چند کاره شبیه به اسکورپیون را دیده اید، فکر می کنید واقعاً کار می کنند یا با چراغ های LED خود فقط تظاهر به کار کردن می کنند؟
در حالی که بسیاری از ما، مایکروسافت پینت را اساسا نرم افزار گرافیکی به حساب نمی آوریم و تقریبا آن را کنار گذاشته ایم، یک پیرمرد ۹۷ ساله کم بینا که مبتلا به دژنراسیون ماکولا (کم بینایی در مرکز دید) است، با این نرم افزار ساده، پیکسل به پیکسل به خلق آثار هنری می پردازد.
شاید شما حتی نام فلاتر (Flutter) را هم نشنیده باشید اما شرکت های بزرگی چون گوگل از رصد کردن فعالیت های استارت-آپ ها دست بر نمی دارند. آخرین خبرها هم حاکی است که گوگل این بار با تیزبینی هر چه تمام تر، به سراغ این استارتاپ ۱۸ ماهه رفته و آن را تصاحب کرده تا فناوری تشخیص حرکت بدون نقصش را در خدمت محصولات خود در آورد.
فلاتر شرکتی است در سانفرانسیسکو که هدف بنیادین شکل گیری اش توسعه فناوری تشخیص حرکت بوده. اولین و تنها محصول این شرکت نو پا، یک اپلیکیشن ساده است که بر روی سیستم عامل های ویندوز و مک کار کرده و به کاربران اجازه می دهد تا مدیاپلیرهای متداول را به کمک حرکات دست و انگشتان از طریق وبکم کنترل کنند.
فناوری تشخیص حرکت فلاتر به گونه ای است که به طور مثال با بالا بردن دست، تصویر ویدیویی متوقف می شود یا با اشاره انگشت شست به چپ و راست، گویی دکمه "بعدی" یا "قبلی" را روی پلیر فشار داده ایم.
فناوری به کار رفته در فلاتر در حال حاضر با اپلیکیشن ها و پلتفرم های مختلفی از جمله یوتوب، آیتونز، وینمپ، ویندوز مدیا پلیر، وی ال سی، کوییک تایم، و چند مورد دیگر به خوبی کار می کند. این شرکت که در ابتدا تنها بر روی کنترل موزیک و ویدیو در پلیر های مختلف تمرکز کرده بود، در آینده مسیری متفاوت تر در پیش خواهد داشت.
مدیر عامل فلاتر اعلام کرده که تیم او به زودی تحقیقاتشان را در گوگل ادامه خواهند داد ولی هنوز نه از جانب او و نه از جانب گوگل هیچ اشاره ای به زمینه فعالیت این تیم در گوگل صورت نگرفته.
سوال مهمی که به ذهن خطور می کند این است که گوگل با این خرید جدید خود به دنبال چه هدفی است. شاید این فناوری به لپ تاپ های کروم بوک راه پیدا کند، شاید هم گوگل گلس یا محصولات آینده خانواده نکسوس. شما چه فکر می کنید؟
چند ماه پیش بود که گوگل از ارایه اپلیکیشنی رایگان به نام Web Designer گوگل خبر داده بود. البته نام این اپلیکیشن نباید شما را به اشتباه بیاندازد. هدف اصلی این اپلیکیشن در واقع طراحی تبلیغات اینترنتی بر پایه HTML5 است تا جایگزین بنرهای فلش فعلی شوند.
حالا گوگل از روز گذشته نسخه آزمایشی عمومی اپلیکیشن Web Designer را برای سیستم عامل ویندوز و مک ارایه کرده. تا بتوانید تبلیغات متحرک را بر پایه HTML5/Css3 و بدون استفاده از فلش طراحی کنید.
هرچند هدف اصلی اپلیکیشن گوگل ساخت بنرهای تبلیغاتی است اما این موضوع سبب نمی شود که نتوانید از آن برای طراحی صفحات وب بر پایه HTML5 استفاده کنید. البته گوگل گفته که در آینده امکانات مختلفی را برای این کار در اپلیکیشن اش اضافه خواهد کرد.
گوگل می گوید که شرکت های تبلیغاتی در حال حاضر ابزارهای موثر و با کیفیتی برای ساخت تبلیغات موثر روی گجت های مختلف در اختیار ندارند و اپلیکیشن جدید این شرکت به آنها کمک خواهد کرد تا به این هدف برسند.
جان مک آفی بنیان گذار فراری ضد ویروس مک آفی مدعی اختراع دستگاهی به نام « D-Central» شده که به گفته او می تواند جلوی نفوذ سازمان امنیت ملی آمریکا را بگیرد و امنیت کاربران را تامین کند.
D-Central در واقع یک محصول سخت افزاری ست که به قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار به فروش خواهد رسید. این وسیله با تلفن های هوشمند، تبلت ها و دیگر وسایل همراه ارتباط برقرار می کند تا یک سری شبکه محلی غیر متمرکز بسازد. چون شبکه های ایجاد شده در وب شناور و خصوصی هستند عملاً نفوذ به آنها غیر ممکن می شود.
اگر ادعای جان مک آفی حقیقت داشته باشد این بحث بر انگیز ترین دستاورد او خواهد بود. مک آفی درباره علت ساخت دستگاهش توضیح داد: «مدتی بود که به فکر ساختن چنین وسیله ای بودم ولی بعد از افشای پروژه پریسم توسط ادوارد اسنودن تصمیم گرفتم سرعت بیشتری به کار بدهم».
البته ممکن است دولت ایالات متحده با فروش D-central در این کشور مخالفت کند ولی آقای مک آفی معتقد است در سراسر جهان می تواند دستگاه خود را بفروشد و این قضیه خللی در فروش دستگاهش وارد نمی کند. وی از پرداختن به جزئیات بیشتر، خودداری کرده اما برای اختراع جدیدش یک وب سایت با شمارش معکوس ساخته که ۱۷۴ روز دیگر را نشان می دهد.